7 съвета за експресно пролетно почистване

7 съвета за експресно пролетно почистване

 От 23 фев. 2016

Пролетното почистване е задължителен елемент в програмата на добрата домакиня. За съжаление, обикновено то отнема доста време, коства много нерви и често води до мускулна треска и схващания. Вижте 7 полезни съвета за експресно пролетно почистване на дома.

 Подредете задачите си. Направете си списък с основните места за всяка стая, които се нуждаят от повече внимание и почистване. Например, за хола те могат да включват подреждане на библиотеката, миене на прозорците, подреждане на шкафовете и т.н. Така няма опасност да забравите някое ъгълче, а и ще сте по-удовлетворени, когато видите, че задачите намаляват.

Организирайте времето си. Научете се да вършите по няколко неща едновременно, за да става по-бързо чистенето. Например, докато оправяте леглото или подреждате гардероба, оставете одеялата да се проветряват на балкона. Докато чакате препаратът да подейства върху печката, измийте мивката.

Подгответе материалите си. Преди да се захванете с пролетното почистване, се уверете, че разполагате с всички необходими почистващи препарати, за да не правите спешни разходки до магазина. Дръжте всичко в леген, кофа или панер, за да не се разкарвате, докато чистите. Подгответе си по-големи чували, в които да събирате боклук и ненужни вещи.

Започнете от най-неоправената стая, за да не разнасяте праха в другите помещения. Не се движете хаотично, а следвайте някаква линия. Например, обирайте с прахосмукачката от ъгъл до ъгъл, за да не минавате по няколко пъти килима.

Дръжте всяко нещо на мястото си. Преди да се започнете с по-сериозните задачи като миенето на прозорци, уверете се, че всяка вещ си е на мястото, за да не се разкарвате от стая в стая през няколко минути. Когато сте въдворили ред, много по-бързо ще свършите с останалите точки от пролетния списък.

 Използвайте хитрини и трикове за по-чист дом. Например, чистенето на микровълновата ще ви отнеме минутки, ако сложите вътре купа с резени лимон и вода. Пуснете уреда за 2-3мин и изчакайте. След това само забършете с кърпа – ще видите, че мръсотията пада сама, а вътре остава приятен аромат на цитруси.

Включете помощници. Докато вие оправяте спалнята, помолете децата са си съберат играчките в детската, а мъжът ви да си подреди инструментите. Възложете на някой изхвърлянето на боклука, измиването на чиниите, подреждането на кутиите с обувки. Когато всеки от семейството върши нещо, пролетното почистване става по-бързо.

Не забравяйте, че пролетното почистване ще стане още по-бързо, ако предните няколко дни сте си помогнали малко, като сте подредили гардероба или библиотеката.

 


Още новини

Преодоляване недостига на средства и ликвидност, в резултат от епидемичния взрив от COVID -19

На 17.07.2020г. РЕ-ФРЕШ ГРУП ЕООД стартира изпълнението на административен договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-4203-C01, предоставен от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 във ръзка ...

Активни съставки за дезинфектанти подходящи срещу коронавируси

Осем са активните съставки, които са ефективни срещу кронавируси. Те са посочени от Националния център по заразни и паразитни болести (вижте таблицата). Ние работим с два от тях: Етанол и бензалкониев хлорид, подчертани са в червено.за повече информация КЛИКНЕТЕ ТУК