Премахване на миризми от микровълновата печка

Премахване на миризми от микровълновата печка

 От 13 юли 2015

 

1. Изключете щепсела от контакта и отворете задния капак на микровълновата печка. С прахосмукачка почистете вентилаторите и вътрешните части, като не забравяте отворите отдолу или отгоре на печката, които служат за вентилация. Тази процедура изпълнете внимателно, за да не повредите уреда. Ако той все още е в гаранция не отваряйте капака, за да не я изгубите. В този случай изсмучете колкото можете през отворите за вентилация.

2. Сглобете и включете микровълновата печка.

3. В купичка направете смес 50:50 от вода и бял оцет. Поставете купичката в микровълновата и пуснете на най-висока степен за около 5 минути. Когато сместа заври тя ще отстрани упоритите миризми и ще освободи засъхналите по стените частици храна.

4. Извадете внимателно купичката, избършете стените на микровълновата с чиста гъба или хартиени кърпи и оставете няколко минути да се проветри.

Ако нямате смелост или време да разглабяте и прахосмучите вътрешността на микровълновата можете да започнете от точка 3 и също ще усетите ефект.

 


Още новини

Преодоляване недостига на средства и ликвидност, в резултат от епидемичния взрив от COVID -19

На 17.07.2020г. РЕ-ФРЕШ ГРУП ЕООД стартира изпълнението на административен договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-4203-C01, предоставен от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 във ръзка ...

Активни съставки за дезинфектанти подходящи срещу коронавируси

Осем са активните съставки, които са ефективни срещу кронавируси. Те са посочени от Националния център по заразни и паразитни болести (вижте таблицата). Ние работим с два от тях: Етанол и бензалкониев хлорид, подчертани са в червено.за повече информация КЛИКНЕТЕ ТУК