Почистването на дома правело връзката Ви по-здрава :)

Почистването на дома правело връзката Ви по-здрава :)

 От 20 окт. 2015

Поддържането на чистотата и реда у дома може сериозно да повлияе на връзката между партньорите. Оказва се също, че въпросът с почистването може да бъде сериозно изпитание за влюбените.

Проучването, организирано от водеща верига магазини за обзавеждане за баня, показва, че част от жените нямат никакво желание да включват мъжете в почистването на дома.

Те предпочитат да се справят с тази задача сами, тъй като смятат, че господата няма да се справят достатъчно добре. По-силният пол също признава, че не се стараят много, когато трябва да чистят.

Анкетите показват, че мъжете не се справят особено добре с почистването на банята, а и често пропускат да почистят определени места, за да не им възлагат същия ангажимент следващия път. Тази тактика действа в 60% от случаите.

Само една четвърт от доброволците в проучването са признали, че с охота помагат на жената до себе си в поддържането на чистотата у дома.

Жените също са на мнение, че мъжете не се справят добре, когато трябва да почистят банята и тоалетната, но с лекота се справят с миенето на чинии и използването на прахосмукачка.

Домакинска работа
 

Изводът от допитването е, че взаимната помощ в домакинството, колкото и малка да е тя, помага на партньорите да укрепят връзката помежду си.

Макар че все още има мъже, които смятат, че чистенето е изцяло женска работа, повечето от тях са готови да помагат, тъй като вярват в равенството между половете. А и все повече българки са еманципирани жени и отказват да се нагърбват сами с домакинските задължения.

Мащабно европейско проучване преди време показа дори, че голяма част от господата се чувстват виновни, ако не помагат с домакинските задължения на половинката си.

Учените са очаквали домашните конфликти да се увеличават и щастието на мъжете да намалява, когато имат повече задачи вкъщи. Резултатите обаче показват точно обратното.

Жените, от своя страна, стават по-настоятелни, когато трябва да се борят срещу мързела на партньора си, и изискват от него да се включва повече в почистването.

 


Още новини

Преодоляване недостига на средства и ликвидност, в резултат от епидемичния взрив от COVID -19

На 17.07.2020г. РЕ-ФРЕШ ГРУП ЕООД стартира изпълнението на административен договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-4203-C01, предоставен от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 във ръзка ...

Активни съставки за дезинфектанти подходящи срещу коронавируси

Осем са активните съставки, които са ефективни срещу кронавируси. Те са посочени от Националния център по заразни и паразитни болести (вижте таблицата). Ние работим с два от тях: Етанол и бензалкониев хлорид, подчертани са в червено.за повече информация КЛИКНЕТЕ ТУК