Домакински трикове: Как да почистим 12 трудни за чистене неща?

Домакински трикове: Как да почистим 12 трудни за чистене неща?

 От 24 юли 2015

Домакински трикове: Как да почистим 12 трудни за чистене неща?

Решетки на отдушници и вентилатори 
Разстоянието между решетчиците е изключително прашно и е труднодостъпно. Можете да решите проблема като сложите навлажнения с почистващ препарат парцал върху нож за хранене - той е по-тънък от пръстите ви и значително ще ви улесни.

Щори 
Да промушите пръстите си между отделните лентички на щорите не е толкова трудно, но пък има опасност да се порежете. Решението отново е просто - пъхнете ръката си в чорап, напоен с разтвор от равни части оцет и вода.

Загорели тенджери и тигани 
Покрийте дъното на проблемния съд с вода. Изсипете вътре и чаена чаша бял оцет, след това сложете на котлона и изчакайте течността да заври. Добавете 2 супени лъжици сода за хляб, изпразнете тигана и ще можете без затруднения да го изтъркате.

Пералня 
Почистването на пералнята си е важна и трудна задача. Оставете машината да я свърши сама! Смесете в купичка 1/4 чаена чаша сода за хляб с 1/4 чаена чаша вода. Изсипете получената субстанция в отделението за прах за пране. В барабана на пералнята пък сипете 2 чаени чаши оцет. Пуснете машината на програма за изпиране с възможно най-топла вода.

След "изпирането" изтъркайте гумената част, в която се затваря вратичката на пералнята. Изплакнете с чиста вода.

Брокат 
Със сигурност знаете - малките блестящи прашинки полепват навсякъде и е ужасно досадно да се премахнат. Ако използвате пластилин обаче, нещата стават съвсем лесно.

Гумени играчки за баня 
Най-добрият съвет е да запушите дупките в долната част на гумените играчки с горещо лепило - така в патето или рибката няма да влиза вода, която предизвиква образуването на плесен. Ако на децата обаче им харесва именно да пълнят играчките с вода и да се пръскат с нея, има и друг начин за почистване: смесете 1/2 чаена чаша оцет с 3-4 литра вода, накиснете играчките за един час и след това внимателно ги изстискайте.

Шишета с неправилна форма 
Напълнете бутилката със суров ориз, малко вода и малко препарат за миене на съдове. Запушете и разклатете добре. 

Четка за коса 
Знаете - не е достатъчно да се премахват космите от четката след ресане. Видът ѝ въпреки това не е никак приятен. Ето как да промените ситуацията:

С помощта на клечка за зъби или ножичка, извадете всички косми, които са се заплели между зъбците. Напълнете купа с вода, сипете малко шампоан или препарат за миене на съдове. Натопете в разтвора четката за коса, заедно с излязла от употреба четка за зъби. Търкайте четката за коса с четката за зъби в продължение на 5 минути, от всеки възможен ъгъл. След това оставете четката за коса да кисне във водата още 10 минути. Изплакнете я, подсушете я и я оставете да изсъхне.

Маша за коса 
Металната дръжка ще заблести като нова, ако я изтъркате с обикновена стоманена вълна.

Пръстени и други бижута от благородни метали 
Вероятно знаете тайната за бързото им почистване, но нека все пак я припомним: смесете сода за хляб и вода, след това изтъркайте бижуто с получената паста. Обикновена паста за зъби също може да ви свърши работа.

Бояджийски четки 
Накиснете ги в оцет за половин час. Това е всичко!

Пистолет за лепило 
Докато лепилото все още е топло, използвайте топка алуминиево фолио, за да избършете предната част на пистолета, без да си изгорите пръстите.

 


Още новини

Преодоляване недостига на средства и ликвидност, в резултат от епидемичния взрив от COVID -19

На 17.07.2020г. РЕ-ФРЕШ ГРУП ЕООД стартира изпълнението на административен договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-4203-C01, предоставен от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 във ръзка ...

Активни съставки за дезинфектанти подходящи срещу коронавируси

Осем са активните съставки, които са ефективни срещу кронавируси. Те са посочени от Националния център по заразни и паразитни болести (вижте таблицата). Ние работим с два от тях: Етанол и бензалкониев хлорид, подчертани са в червено.за повече информация КЛИКНЕТЕ ТУК